TOIMINTAKERTOMUKSET

TOIMINTAKERTOMUKSET:

» 1998   » 2001   » 2003   » 2004   » 2005   » 2006
 T
OIMINTAKERTOMUS 1998


1998 oli runsaan toiminnan vuosi. Vuoden kohokohta oli tietenkin urheiluseura Lamminahon Ahton 40-vuotis juhlakisat. Runsasväkinen tapahtuma oli myös Helenan hiihtokisat molempina päivinä. Jokainen kynnelle kykenevä osallistui ainakin yhteen yhteiseen tapahtumaan. Yhteen hiileen puhaltaminen on kylämme "MOTTO". Vanha koulumme vaihtoi myös omistajaa. Kylämme sijaitsee sopivan matkan etäisyydellä kuntamme keskustasta, se suosii tännepäin muuttoa, siis maalla asumista. Positiivinen muuttovirtaus ja syntyvyys on lisännyt kylämme väkilukua.

HALLINTO

Kyläyhdistyksemme rekisteröitiin 10.3.1998. Nimi vaihtui virallisesti Lamminahon Kyläyhdistys ry:ksi.

JOHTOKUNTA

Puheenjohtaja Kaisu Huttunen
Sihteeri Aili Plattonen,
Varapuh.joht Mauno Tuoriniemi
Rahastonhoitaja Antero Jauhiainen
Jäsenet Erkki Tuoriniemi
  Heikki Kahelin
  Liisa Kuonanoja
  Pirjo Tikkanen
  Raili Jokiperä-Ryynänen

KOKOUKSET:

Kyläyhdistys on kokoontunut tarpeen mukaan. Kertomusvuonna 4 kertaa. Syyskokouksessa Virpi Jaatinen esitelmöi aiheesta Ikäihmisten vuosi 1999. Pj. Kaisu Huttunen osallistui Hattulassa järjestetyille Valtakunnallisille kylätoimintapäiville 1-2.8. Samoin Ympäristö-, Kylät verkkoon ja Leader-kokouksiin.

MUUTTOLIIKENNE:

Väestön muuttoliike on ollut positiivinen maalle päin. Viime vuonna muutti Kokkosen ja Kärkkäisen perheet Lamminaholle. Lisäksi kaksi perhettä hankki asunnon myöhempää muuttoa varten. Pesosen perheeseen syntyi poikavauva.

KOULUTUS:

Kultivaattorikurssi 29.1.
Kansalaisopiston kudontapiiri kokoontui koululla kevätlukukauden, samoin liikuntapiiri Ahtolassa. Syksyllä aloitti kylähistoriapiiri, siellä on mukana 8 innokasta opiskelijaa. Tietojen taltioinnissa on kylämme vanhempaa sukupolvea useita henkilöitä. Syty 1.Suomi ykköstietoyhteiskunnaksi kerhossa Emolahden koululla suoritettiin Kisällin tutkinto. Ohjaajana oli opettaja Arto Riihijärvi.

OSALLISTUMINEN MUIHIN TAPAHTUMIIN:

Kylätoimikuntien yhteisesti järjestämiin vanhan ajan iltamiin osallistui Kaisu Huttunen. Puolenkuun tansseissa arpojen myynnissä Kaisu Huttunen ja Raili Jokiperä-Ryynänen. Vappuiltamissa mukana Kaisu Huttunen. 12.11. Hotelli Pyhäsalmi. Metsähallituksen info-tilaisuudessa alue-ekologiasta osallistui Kaisu Huttunen ja Raili. 17.12. jatkoa ed. kokoukseen.
Kaupungin kyläkierros kokosi väkeä koululle runsaasti. Samoin kuntakeskustelu toukokuulla.
Kylän väki kutsuttiin koolle 29.6. Ahtolaan Hiisituvan rakennusasioissa. Kyläläisillä oli mahdollisuus esittää oma mielipiteensä. Postin palvelujen esittelyssä piipahti Kaisu.
Kylätoimikuntien Uuden vuoden vastaanottoon osallistui leivonnan ja kahvinmyynnin merkeissä kymmenkunta henkilöä.

HENGELLINEN TOIMINTA:

Emolahden koululla järjestettiin kinkerit, (22 henkilöä). Mieleenpainuvinta oli kaikkien ihmisten innokas mukanaolo.
15.3. yhteisvastuuilta kokosi 24 henkilöä yhteen. Listakerääjät kiersivät entiseen malliin yhteisen asian puolesta. Mentiin kävellen kirkkoon ainakin osan matkasta.
Äitienpäivillä koululla oli mukana 80 henkilöä. Mukana oli myös kappalainen Lauri Oikarinen. Oppilaat esittivät ohjelmaa äideille.
Lähetystyö: Pässiarpoja myytiin useamman listan voimin.
Kauneimmat joululaulut tilaisuus pidettiin Ahtolassa. Yli 20 innokasta joululaulujen ystävää oli paikalla.

JUHLAT:

Äitienpäiväjuhla pidettiin Emolahden koululla. Tarjottavasta huolehti kyläyhdistys, tarjoilusta isät ja hyvästä ohjelmasta oppilaat opettajineen. Hengen eväästä huolehti seurakunta.

LASKIAISRIEHA:

Laskiaisrieha sai koko kylän väen liikkeelle kelkoin, suksin ja liukurein. Kyläyhdistys tarjosi lämmintä suuhun pantavaa; mehua, kahvia ja makkaraa.

URHEILU:

Perinteinen kylätoimikuntien välinen viestinhiihto kisailtiin 18.3. Parkkimalla. Meiltä oli kaksi joukkuetta. I-joukkueessa joka sijoittui 4:ksi hiihtivät: Kauko Tikkanen, Jouni Komu, Elina Ryynänen, Esa Ryynänen, Elina Aulakoski, Terho Kähärä, Helena Jussinniemi ja Kari Kumpumäki. II-joukkue sijoittui 8:ksi ja siinä mukana Ville Tikkanen, Juho Kumpumäki, Emmi Tikkanen, Mikko Lamminaho, Tarja Plattonen, Jussi Aulakoski, Tuula Ukkonen ja Teemu Väyrynen.
Helenan hiihtoon osallistui valtava talkooporukka, sillä kulkeehan reitti suurelta osin kylämme alueella. Omat voimansa vaatii myös Honkavuorella hiihdetyt Helenan hiihtojen nuorten sarjat. Samalla talkoohengellä - ja porukalla vietiin kunniakkaasti läpi myös Ahton 40-vuotis juhlahiihdot.
Kevättalvella kokoontui lasten liikuntakerho Ahtolassa. Ohjelmassa oli hiihtoa, mäenlaskua, leikkejä, joukkuekilpailuja sekä pallopelejä. Ohjaajana oli Raili Jokiperä-Ryynänen. Syksyllä alkoi seurakunnan kerho, jossa on lisäksi askartelua. Ohjaajana on Mirva Lamminaho. Kerhoissa oli 5-15 osallistujaa.
Cup:n viimeinen osakilpailu hiihdettiin Honkavuorella. Kyläcup:iin osallistui ennätysmäärä 22 hiihtäjää. Näistä palkittiin ahkerimmat eli kolme kertaa osallistuneet päätöstilaisuudessa. Jenni ja Juho Kumpumäki, Esa ja Elina Ryynänen, Tiia ja Tuomas Laitinen, Niko ja Janne Saaranen, Miia Jauhiainen, Seppo Plattonen ja Lassi Pirttikoski sekä kuntosarjasta Helena Jussinniemi ja Kauko Tikkanen. Kylä cup:päällikkönä touhusi Raili Jokiperä-Ryynänen.
Kylätoimikuntien pilkkikilpailuun osallistuimme kahden joukkueen voimin. Voiton vei Lamminahon kyläyhdistys joukkueella Jouni Häkkinen, P Tuoriniemi ja Harri Mansikkala. Toisena II-joukkue kokoonpanolla S. Tuoriniemi, Raimo Tikkanen ja Jari Laitinen. Kolmas oli Ruotanen.
1.5. alkoi haastepyöräily Jokikylää vastaan. Jokikylän ja Lamminahon välillä poljettiin tuhansia kilometrejä toukokuun aikana. Osallistujia oli vauvasta vaariin. Polkupyöräviestiä kiidätettiin 7 miehen voimalla Seinäjoen Tangomarkkinoille.
Kunniakierroksilla 10.6. olivat Jenni, Juho ja Kari Kumpumäki, Seppo ja Viljo Plattonen, Liisa Kuonanoja sekä Kauko Tikkanen.
Koko kesäkauden oli urheilukentällä viikoittain peli-ilta yhdessä lomanviettäjien kanssa. Ohjelmassa oli lento-, jalka- ja pesäpalloa sekä tikanheittoa ym. ajanvietettä.
Lasten ja vanhempien kesken pelattiin jalkapallo-ottelut. Heinäkuulla oli veteraanien jalkapallo-ottelu.
Lampa-ahon hölökkä juostiin taas muutaman vuoden tauon jälkeen.

TALKOOTOIMINTA:

Mittavin voimainnäytös on keväällä valmistuva Hiisitupa. Rakentajille on kylän naisväki laittanut aterian joka päivä. Kk:n väki on pidetty muonituskokous jossa on jaettu työvuorot. Vastuuhenkilönä on ollut Sirpa Saaranen. Kyläraittien siivoustalkoisiin osallistui 40 henkilöä. Perinteinen joulumatkustajien valotervehdys 23.12. jolloin kyläraitti valaistiin jäälyhdyin. Samalla talkooväelle tarjottiin kuumaa glögiä syksyisen aherruksen päätteeksi.

KATUPARTIO

Katupartioon on kylän väkeä osallistunut kiitettävästi. 29 aktiivista vanhempaa on ollut nuorisokahvilan valvojina ja katupartiossa. Rotevia isähahmoja kaivattaisiin lisää jota kuri ja järjestys säilyisi. Tämä jos mikä on toisesta välittämisistä. Kuvioissa mukana oli seuraavat: Aili ja Viljo Plattonen, Liisa Kuonanoja, Erkki ja Leena Tuoriniemi, Teemu, Tarja ja Pentti Värynen, Kalervo Jussinniemi, Esa Kukkohovi, Arja Lamminaho, Kauko Tikkanen, Seija Mustaparta, Tuula Ukkonen, Milla Komu, Leila Pirttikoski, Eeva ja Markku Aulakoski ja Antero Jauhiainen.

RETKITOIMINTA

Keväällä pyörineeseen KyläCup:iin kolme kertaa osallistuneille järjestettiin virkistysmatka Särkänniemeen Tampereelle. Retken järjestelyistä vastasivat Vilho Plattonen ja cup-päällikkö. Reissun riemuista nautti 52 kyläläistä.


[ Takaisin ylös ]
 


TOIMINTAKERTOMUS 2001

JOHTOKUNTA

Puheenjohtaja Aili Plattonen
Varapuheenjohtaja, Jari Hakonen
Sihteeri Marjo Hakonen
Rahastonhoitaja Antero Jauhiainen
Jäsenet Esa Kukkohovi
Minna Kokkonen
Eini Anttila
Arja Pesonen
Leena Tuoriniemi
Mauno Tuoriniemi

JOHTOKUNNAN KOKOONTUMISET:

Johtokunta kokoontui vuoden aikana neljä kertaa.

SYNTYNEET LAPSET:

Kylällemme syntyi vuoden aikana kolme lasta.

MUUTTANEET:

Uusia asukkaita muutti kylälle seitsemän perhettä.

TOIMINTAA:

Kohennettiin Tuoriniemen rantaa leikkaamalla kaislaa ja ajamalla hiekkaa tielle. Lamminahon vanhan koulun kentälle hankittiin lentopalloa varten uusi verkko ja pallo. Hiisituvalle hankittiin kylien kehittämisrahalla tietokonepöytä, kaksi työtuolia ja sermi.
Internet-piste avautui 31.12.2001.
Nuorisokahvilan valvonnasta ja katupartiosta kyläyhdistys vastasi 25.5.2001ja 9.11.2001.
Naiset kokoontuivat naisten iltaan kaski kertaa 31.8.2001 ja 12.10.2001.
Hiisituvalla alkoivat päiväkahvit 13.9.2001 alkaen kerran kuussa. Tarmokkaana vetäjänä on toiminut Elsa Tikkanen. Alussa verenpaineen mittausta ja olkitöitä. Päiväkahvien yhteydessä on ollut 12.11.2001 alkaen terveydenhuollon vastaanotto ja se on saanut tosi hyvän vastaanoton kyläläisiltä
Seurakunnan kerhoa kylän lapsille ovat pitäneet Tarja Plattonen ja Elina Aulakoski keväällä. Syksyllä Tarjan kaverina aloitti Emmi Tikkanen ja Emmin jälkeen jatkoi Taito Tapaninaho.

JUHLAT JA TAPAHTUMAT:

Lamminahon kinkerit pidettiin Hiisituvalla 16.2.2001. Paikalla oli 11 henkilöä.
Yhdistyksen vuosikokous oli Hiisituvalla 30.3.2001 ja asia kiinnosti 9 henkilöä.
Yhteisvastuuseurat pidettiin Hiisituvalla 29.4.2001 ja paikalle saapui 53 henkilöä ympäri Pyhäjärven pitäjää. Puhujana oli Jukka Pirttijoki, Jarmo Saksman ym.
Äitienpäivää ja kylän kevätjuhlaa vietettiin 13.5.2001. Oppilaat esittivät innolla ohjelmaa ja kyläyhdistys tarjoili täytekakkukahvit. Juhlassa oli mukana 113 henkilöä.
Kylvöjen siunaus suoritettiin 8.6.2001 rankkasateessa Lamminahon Pajalassa. Siunauksen jälkeen tutustuttiin Lamminahon vanhaan kouluun. Hiisituvalle saapui päiväkahville 36 eläkeläistä. Kahvituksen jälkeen matka jatkui Milla Komun keramiikka-kotiin ja Puu-Nikkarille.
Seuraavaksi marssittiin Kihu-marssi. Mukana oli 14 henkilöä ja kolme maitokärryä.
Syyskuun 10. päivänä saapui vierailulle Saksalaisia Hagedornista. Kyläyhdistys järjesteli paikat kuntoon Hiisituvalla edellisenä päivänä ja auttoi ohjelma läpiviennissä ja ruuan tarjoilussa Lamminahon Ahtoa. Saksalaisvieraat yöpyivät Emolahden leirintäalueella ja ostivat itse haluamansa ohjelman tarjousten perusteella.
Lauluiltaa vietettiin 3.10.2001 yhdessä Ahton kanssa. Laulattajana oli Pekka Multala ja Heli Kinnunen. Pyhäsalmen laulumiehet järjestivät konsertin Hiisituvalla 12.12.2001 yhdessä Ahton ja kyläyhdistyksen kanssa. Kauniista konsertista nautti n. 50 henkilöä. Kauneimmat joululaulut lähetystyön hyväksi laulettiin 9.12.2001. Paikalla oli jälleen yli 100 henkilöä. Emolahden koulun oppilaat vastasivat ohjelmasta ja tänä vuonna kahvit tarjosi kyläkauppias Liisa Kuonanoja, joka lopetti kaupan pidon 31.12.2001. Vuoden tapahtumat päättyivät kynttilävalaistukseen 21.12.2001.

OSALLISTUMINEN MUIHIN TILAISUUKSIIN:

Lamminahon kyläyhdistys ry:n alueen tiehoitokunnat osallistuvat Matti-hankkeeseen. Asiaa hoitaa kyläyhdistyksen puolesta Esa Kukkohovi, joka on myös Lamminahon kylätien tiehoitokunnan puheenjohtaja.
Väkipyörä-hankkeentiedotustilaisuus järjestettiin Hiisituvalla 18.11.2001 yhdessä Hiidenkylän ja Pitäjänmäki-Latvasen kanssa näillä alueilla asuville kyläläisille.
Väkipyörän esittelytilaisuus ja ohjausryhmän kokoonpanon sopiminen oli Perinnepihassa ja tilaisuuteen osallistui Aili Plattonen, Liisa Kuonanoja ja Mauno Tuoriniemi.
Kylien välinen soutukilpailu soudettiin Hiidenkylällä 19.8.2001. Lamminaho osallistui yhdellä joukkueella.
Teiden varsien siivouksen hoitivat Liisa Kuonanoja, Pekka Komu ja Viljo Plattonen.

Lamminaho 10.3.2002

Aili Plattonen
Puheenjohtaja

Irma Vesamäki
Sihteeri[ Takaisin ylös ]
 TOIMINTAKERTOMUS  2003

JOHTOKUNTA

Puheenjohtaja Esa Kukkohovi
Varapuheenjohtaja Mauno Tuoriniemi
Sihteeri Irma Vesamäki
Rahastonhoitaja Antero Jauhiainen
Jäsenet Sirpa Saaranen
  Minna Kokkonen
  Eini Anttila
  Erja Tuoriniemi
  Matti Huttunen
   
Tilintarkastajat Liisa Kuonanoja
  Eeva Aulakoski
   
Varatilintarkastajat, Jenni Kekäläinen
  Kalevi Kekäläinen
   
"TUORINIEMEN RANTA" Erkki Tuoriniemi
  Kalle Kinnunen
   
TYÖRYHMÄT  
Arkistointi Mauno Tuoriniemi
  Kaisu Huttunen
  Sirkka Häkkinen
   
Kylätiejaosto  
Kokoonkutsuja Esa Kukkohovi
   
  Kylän alueella olevien tiehoitokuntien
edustajat.
   
Perinne ja kylähistoria Kaisu ja Matti Huttunen
  Viljo Plattonen
  Raakel Löytynoja
  Raili Jokiperä-Ryynänen
  Elsa Tikkanen

JOHTOKUNNAN KOKOONTUMISET:

-4.5.2003, 18.5.2003, 15.6.2003, 30.6.2003 ja 7.10.2003
-lisäksi lukuisia kyläkyselyyn ja kyläsuunnitelmaan liittyviä palavereita

SYNTYNEET LAPSET:

-kylälle syntyi 3 lasta

MUUTTANEET:

-kylälle muutti 1 perhe

Nuorisokahvilan valvonta

-2.5.2003

JUHLAT:

-Äitienpäivä/kevätjuhla, koululaiset esittivät ohjelman. Tarjoilun hoiti perinteiseen tapaan kyläyhdistys
-Kylämme valittiin Kaupungin vuoden kyläksi. Kihupäivillä luovutettiin Lamminahon kyläyhdistykselle Pyhäjärven kaupungin vuoden kylä kunniataulu ja kunniakirja. Emolahden-Lamminahon kylät valittiin Pyhäjärven vuoden kyläksi jo kolmannen kerran
-Emolahden koulun 50v-juhla 30.11, juhlat valmistettiin yhdessä koulun ja kyläyhdistyksen kesken. Juhlapuhujana oli koulun ensimmäisiin oppilaisiin aikoinaan kuulunut Matti Huttunen
-Laulumiesten joulukonsertti 10.12
-Kylän joulujuhla 18.12, Emolahden koulun oppilaat ja vanhemmat esittivät ohjelman.
-Kauneimmat joululaulut Hiisituvalla 21.12

MUU TOIMINTA:

-Hiisituvalla päiväkahvit keväällä ja syksyllä kerran kuussa, vetäjä Elsa Tikkanen, päiväkahvit ovat olleet samana päivänä terveydenhuollon vastaanoton kanssa
-Suoritettiin kyläkysely, jaettiin kyselylomakkeet kaikille kyläläisille ja kesäasukkaille juhannusviikolla
-Laadittiin kyläsuunnitelma, Riitta Uusivirran opastamana, kyläkyselyllä saatuja tietoja apuna käyttäen
-Tuulimyllyn entisöinti Matti Huttusen johdolla saatiin valmiiksi Honkavuorella ja oli ensimmäisen kerran yleisölle nähtävänä Kihupäivillä, Matin toimiessa oppaana.
-Kyläyhdistys edelleen mukana Matti-hankkeessa kyläteiden parantamisen puolesta. Lamminahon kaikilla kyläteillä alkuunpantiin tietoimitus, joka valmistuu 2004 vuoden keväällä. Matti-hankkeen ansiosta ollaan saamassa kyläteillemme noin 150000e tienparantamishanke vuosille 2004-2005
-Lamminahon Ahto ja Lamminahon kyläyhdistys Ry ovat yhdessä aloittaneet Luontotornin rakentamisen Honkavuoren korkeimmalle kohdalle. Tornista tulee 12m korkea. Tornin runko seisoo jo tukevasti Honkavuorella.


Lamminaho 5.1.2004

Esa Kukkohovi
Puheenjohtaja[ Takaisin ylös ]
 TOIMINTAKERTOMUS  2004

JOHTOKUNTA

Puheenjohtaja Simo Pesonen
Varapuheenjohtaja Mauno Tuoriniemi
Sihteeri Sirpa Saaranen
Rahastonhoitaja Aili Plattonen
Jäsenet Erja Tuoriniemi
Minna
Kokkonen
Matti
Huttunen
Eini Anttila
Risto
Aarniolehto
   
Tilintarkastajat Liisa Kuonanoja
Seija Mustaparta-Tikkanen
   
Varatilintarkastajat Jenni Kekäläinen
Kalevi Kekäläinen

KOKOUKSET

    
Johtokunta kokoontui 11.1. , 23.2. , 23.4. sekä 8.11.2004

    Vuosikokous pidettiin 12.3.2004

    Syyskokous pidettiin 26.11.2004

KOULUTUS

    Kyläopas koulutus 15 – 17.4.2004.
        Koulutukseen osallistuivat Raiji Jokiperä-Ryynänen ja
        Pekka Hurskainen.

    Järjestyksenvalvoja koulutus 13 – 15.4. sekä 20 – 22.4.2004.
        Koulutukseen osallistuivat Simo Pesonen, Lea Jauhiainen,
        Sirpa Saaranen sekä Esa Ryynänen.

    Tapahtuma koulutus 31.10.2004 Hiisituvalla sekä 13.5.2004    
    Haapajärvellä.
        Koulutukseen osallistuivat Aili Plattonen sekä Sirpa Saaranen.

    Tarinankerronta koulutus 3.12.2004.
        Koulutukseen osallistui Raija Jokiperä-Ryynänen.
        Koulutus jatkuu 14.1.2005 sekä 16.1.2005.

TAPAHTUMAT

    Palveluyrittäjyys kylillä 17.1.2004 Siiponkosken kylä- ja jokikeskus,    
    Haapajärvi.
        Tilaisuuteen osallistui Aili Plattonen

    Kyläkierros tilaisuus 18.1.2004 Hiiden-Oravassa
        Tilaisuuteen osallistuivat Simo Pesonen, Sirpa Saaranen ja
        Mauno Tuoriniemi

    Wahvan Troikan Jääjamit 14.3.2004 Kirkonkylällä
        Tandem-sprint viestijoukkue LamPaholaiset: Kauko Tikkanen,
        Pekka Hurskainen, Simo Pesonen, Erja ja Pasi Tuoriniemi, Toivo
        Nybacka ja Sirpa Saaranen.
        Pilkkigolf-viestijoukkue LamPaholaiset: Kauko Tikkanen, Simo Pesonen
        ja Pasi Tuoriniemi.
        LamPaholaiset voittivat molemmat kilpailut.

    Sanoista teoiksi tupailta 1.4.2004 Ikosen koululla
        Iltaan osallistui Simo Pesonen

    Kyläsuunnitelman luovutus 16.3.2004 Parkkiman koululla
        Tilaisuuteen osallistuivat Matti Huttunen, Simo Pesonen,
        Mauno Tuoriniemi, Sirpa Saaranen sekä Pekka Hurskainen.

    Katupartiointi 7.5.2004
        Aili ja Viljo Plattonen, Lea Jauhiainen, Seija Mustaparta-Tikkanen ja   
        Kauko Tikkanen.

    Äitienpäivä konsertti 9.5.2004 Hiisituvalla.
        Yhteistyössä Emolahden koulun kanssa.

    Tuoriniemen rannan kunnostamistalkoot kesän aikaan.
        Suoritettiin raivaustöitä, niitettiin kaislaa sekä rakennettiin laituri.

    Osallistuminen mielihyvä-kulttuurin kehittämis seminaarin järjestämiseen
        7.10.2004 Hiisituvalla.

    Laulumiesten konsertti tilaisuus 8.12.2004 Hiisituvalla.
        Yhteistyössä laulumiesten kanssa.

    Kauneinpia joululauluja laulettiin 12.12.2004 Hiisituvalla.

    Kylän sekä Emolahden koulun joulujuhlaa vietettiin 15.12.2004 Hiisituvalla.

    Lukuisat tapahtumat yhteistyössä Lamminahon Ahton kanssa, kuten
        Arvonnan järjestäminen Kylä-cup hiihtoihin 13.3.2004,
        Monet hiihtotapahtumat talven mittaan Hiisituvalla,
        Jokikylä/Lamminahon kunto-ottelu 12.5.-13.6.2004,
        Laidunkauden avajaiset 12.6.2004,
        Luontotornin vihkiäiset 7.7.2004, .
        Kokoperheen liikunta tapahtuma 13.8.2004,
        Manun muistoturnaus 16-17.7.2004,
        Korpivaellus 19.9.2004 sekä
        Jäälyhty valaistus 23.12.2004.

    Yhteistyötä Lamminahon Erän kanssa.

HAKEMUKSET

    Haettiin Pohjois-Pohjanmaan Vuoden Kylä titteliä

MUISTAMISET

    Muistettiin kylälle muuttaneita perheitä ja kylälle syntyneitä pienokaisia.

    Muuttaneet:
        Raakel ja Jussi Löytynoja
        Johanna Oravakangas ja Ari Kangasharju
        Marika ja Jussi Kahelin
    Syntyneet:
        Tommi Maasillan perheen tyttövauva


[ Takaisin ylös ]
 TOIMINTAKERTOMUS  2005

JOHTOKUNTA

Puheenjohtaja Aili Plattonen
Varapuheenjohtaja Matti Huttunen
Sihteeri Sirpa Saaranen
Rahastonhoitaja Simo Pesonen
Jäsenet Elsa Tikkanen
Minna Kokkonen
Liisa Kuonanoja
Eini Anttila
Risto Aarniolehto
   
Tilintarkastajat Mauno Tuoriniemi
Seija Mustaparta-Tikkanen
   
Varatilintarkastajat Jenni Kekäläinen
Kalevi Kekäläinen

KOKOUKSET

    Johtokunta kokoontui 3.3. , 2.5. , 15.8. , 27.9 sekä 16.10.2005

    Vuosikokous pidettiin 29.3.2005

    Syyskokous pidettiin 20.11.2005


KOULUTUS

    Tarinankerronta koulutus 14.1. sekä 16.1.2005.
        Koulutukseen osallistui Raili Jokiperä-Ryynänen.

    Kylälehden teko koulutus 2.4.2005.
        Koulutukseen osallistui Aili Plattonen, Raili Jokiperä-Ryynänen sekä
        Elsa Tikkanen.

    Asiakaskohtaamis koulutus 23.4.2005.
        Koulutukseen osallistuivat Aili Plattonen, Liisa Kuonanoja ja
        Sirkka Häkkinen.

KOKOOMTUMINEN

    Lamminahon ohjelmapakettien suunnittelua varten kokoonnuttiin 18.1. ,
        23.1. , 25.1. , 8.2., 14.2. , 23.2. , 2.3. , 4.4. sekä 17.5.2005.

    Oppiva kv-kyläyhteistyö-hanke.
        Järjestämme yhteistyössä Emoniemi-kirkonkylän kanssa opintomatkan
        Saksaan 4 – 10.7.2006.
        Matkan suunnittelua varten olemme kokoontuneet 14.9. , 26.9. , 28.9.
        12.10. , 18.10. sekä 20.11.2005.

TAPAHTUMAT

    Osallistuttiin täsmä-ilta 2:en 12.1.2005 , jossa käsiteltiin mm. kylälehden
    tekoa.
        Osallistujat: Aili ja Viljo Plattonen, Elsa Tikkanen, Liisa Kuonanoja,
        Minna Kokkonen, Simo Pesonen ja Sirpa Saaranen.

    Wahvantroikan jääjameihin 13.3.2005 osallistuttiin hiihtojoukkueella;
        Kaisu ja Matti Huttunen,Liisa ja Marko Kuonanoja, Viljo Plattonen ja    
        Noora Jauhiainen sekä pilkkikilpailuun osallistui Viljo Plattonen.

    Jatkettiin Tuoriniemen rannan kunnostamista.
        Rantaan rakennettiin pöytä ja penkit,jatkettiin laituria,kunnostettiin
        venevalkamaa, raivattiin parkkipaikka sekä ajettiin alueelle hiekkaa /
        mursketta.

    Hiisitarinan toteuttamisessa olimme mukana seuraavasti;
        Hiisitarinan tuotteistaminen 3.2.2005 Aili Plattonen ja Sirpa Saaranen

        TV pilootti-hanke 9.3.2005 Aili Plattonen,Raakel ja Jussi Löytynoja,
        Seija Mustaparta-Tikkanen ja Kauko Tikkanen.

        Hiisimaa-hanke idea palaveri 15.4.2005 Aili ja Viljo Plattonen sekä
        Matti Huttunen sekä 19.5.2005 Aili Plattonen.

    Järjestettiin yhteisvastuu-ilta Hiisituvalla 24.4.2005.

    Äitienpäiväjuhlaa vietettiin 8.5.2005 Hiisituvalla.
        Tilaisuus järjestettiin yhteistyössä Emolahden koulun kanssa.

    Pidettiin nelostienvarsien siivoustalkoot 14.5.2005 sekä samalla
    makkaranpaisto tilaisuus luontotornilla.

    Koulukuva näyttely Lamminahon koululla.
        Yhdistyksen perinne ja kylähistoria piirin omana vuodentyönä tehdystä
        näyttelystä saimme nauttia kihuviikon ajan.
        Lehdistö tilaisuus aiheesta pidettiin 7.7.2005.
        Esillä oli valokuvia vuosilta 1924-1973.

    Lamminahon ohjelmapaketit 9-17.7.2005 :
        Lomapäivä Lamminaholla , kokopäivä paketti.
        Kesäyö ”koululla” , puolipäivä paketti.
        Ohjelmapakettien lehdistö tilaisuus pidettiin 9.5.2005 Lamminahon
        koululla.
        Kenraalipäivä, Savonporstuan härkiäiset 21.5.2005.
            Lamminahon vip-vieras matkalla oli Matti Huttunen. Hän toimi
            samalla myös kylän kohdeisäntänä.
            Päivään osallistujat tutustuivat Lamminahon kouluun sekä
            Hiisitupaan, jossa järjestimme heille ruokailun.
            Illalla kokoonnuimme vielä kooste palaveriin Lamminahon koululle.

    Osallistuttiin kaupungin järjestämään vanhusneuvoston seminaariin
    16.8.2005
        Osallistujat: Aili Plattonen ja Sirpa Saaranen.

    Nuorisokahvilan valvonta vuorossa olimme 2.12.2005.
        Valvojina toimivat Aili ja Viljo Plattonen sekä Simo Pesonen.

    Osallistuttiin lukuisiin Ahton järjestämiin tapahtumiin, niin            
        urheilukilpailuihin/ tapahtumiin, kuin myös kylän yhteisiin tapahtumiin
        sekä erilaisiin talkootilaisuuk- siin, jokainen omien mahdollisuuksiensa
        mukaan.

    Kauneinpia joululauluja laulettiin lähetyksen hyväksi Hiisituvalla 4.12.2005

    Osallistuimme kaupungin joulunavauksen tonttukulkueeseen 4.12.2005.

    Perinteinen Laulumiesten joulukonsertti pidettiin 14.12.2005 Hiisituvalla.

    Emolahden koulun/ kylän yhteistä Joulujuhlaa vietettiin Hiisituvalla
    20.12.2005.


HAKEMUKSET

    Anoimme kylien kehittämisavustusta rannan kunnostamista varten.

    Haimme myös tänä vuonna Pohjois-Pohjanmaan vuoden kylä titteliä.


MUISTAMISET

    Muistettiin kylälle muuttaneita:
        Jussi Aulakoski
        Riitta ja Matias Suomela
        Lehdon perhe

    Muistettiin kylälle syntyneitä pienokaisia:
        Henna ja Matti Aulakosken tyttövauva
        Jouni Kahelinin perheen tyttövauva
        Johanna ja Ari Kangasharjun tyttövauva
        Lehtojen vauva

    Muistimme myös suru-adressein:
        Hilkka Kumpulaisen omaiset
        Taisto Poikolaisen omaiset


[ Takaisin ylös ]
 TOIMINTAKERTOMUS  2006

JOHTOKUNTA

Puheenjohtaja Aili Plattonen
Varapuheenjohtaja Minna Kokkonen
Sihteeri Sirpa Saaranen
Rahastonhoitaja Simo Pesonen
Jäsenet Elsa Tikkanen
Liisa Kuonanoja
Raakel Löytynoja
Risto Aarniolehto
Pentti Mykkänen
 
Tilintarkastajat Seija Mustaparta-Tikkanen
Mauno Tuoriniemen
   
Varatilintarkastajat Jenny Kekäläinen
Kalevi Kekäläinen

KOKOUKSET

    Johtokunta kokoontui 20.1. , 7.2. , 27.2. , 11.7. , 6.11. sekä 29.11.2006.

    Vuosikokous pidettiin 23.3.2006.

    Syyskokous pidettiin 29.11.2006.

    Kv-hankkeen ohjausryhmä:
        Aili Plattonen puheenjohtaja
        Arto Riihijärvi varapuheenjohtaja
        Kulttuuripalvelu Moninainen/
        Laimi Shemeikka/Eili Rajala sihteeri
        Simo Pesonen jäsen
        Sirpa Saaranen jäsen
        Tarja Suvilehto jäsen
        Ohjausryhmän kokoukset 3.2. , 26.4. sekä 22.8.2006.

KOKOOMTUMINEN

    Kv-hankkeen teemaryhmät kokoontuivat 25.2. , 18.3. , 10.4. , 15.9. ,
    16.9. sekä viimeisen kerran pikkujoulun ja muistojen merkeissä
    25.11.2006.

    Muutoin kokoonnuimme Kv-hankkeen tiimoilta pitkin vuotta lukuisia kertoja
    suunnittelu/toteutustöitä varten.


TAPAHTUMAT

    Vuoden suurimpana projektina oli Kv-hankkeena toteutettu Saksan matka
    4.-10.7.2006.
        Lehdistötilaisuus pidettiin 30.5.2006 Hiisituvalla.

    Yhteisvastuun hyväksi järjestettyä laulu-iltaa vietettiin 26.3.2006
    Hiisituvalla.
        Laulattajana toimi Pekka Multala.

    Äitienpäiväjuhlia vietettiin 14.5.2006 Hiisituvalla.
        Juhlat järjestettiin yhteistyössä Emolahden koulun / Ahton kanssa.

    Tienvarsien siivous talkoot pidettiin 6.5.2006.

    Elämän rikkaus – kädentaitajien näyttely oli Lamminahon koululla 22.5 –
    8.6.2006.

    Palkattiin Hiisituvan kahvioon työntekijä 6.-30.7.2006 väliselle ajalle.

    Kyläkysely suoritettiin syksyn aikana.
        Yhteenveto tilaisuus pidettiin 6.11.2006.

    Hirvipeijaisia vietettiin 5.11.2006 Hiisituvalla.
        Kyläyhdistys oli mukana ruokailun / kahvituksen järjestämisessä.

    Ryhdyttiin ajantasaistamaan internetin kyläsivuja.

    Osallistuttiin Lamminahon Ahton järjestämiin eri tilaisuuksiin / talkoisiin.

    Perinteinen Laulumiesten konsertti pidettiin Hiisituvalla 13.12.2006.
        Tilaisuus järjestettiin yhteistyössä laulumiesten kanssa.

    Emolahden koulun / kylän joulujuhlia vietettiin Hiisituvalla 18.12.2006.

    Jäälyhdyt syttyivät jälleen 22.12.2006 lauhoista ilmoista huolimatta.

YHDISTYMINEN

    Liityttiin Keskipiste Leaderiin jäseneksi 3:ksi vuodeksi.

    Liityttiin Matkailuyhdistyksen tukijajäseneksi.

HAKEMUKSET

    Lähetimme Kv-hankkeen ensimäisen muutoshakemuksen 19.10.2006.
    Muutoshakemus koski lähinnä kotisivujen päivitystä erityisesti
    kansainvälisen kylätoiminnan osalta.

    Toinen hankkeen muutoshakemus jätettiin 4.12.2006.
        Tässä hakemuksessa haettiin hankkeelle jatko-aikaa 1.1.2007 –
        31.3.2007.

MUISTAMISET

    Muistetaan kylälle muuttaneita / syntyneitä Lamminahon loppiaisjuhlassa
    7.1.2007.

    Vuoden aikana kylälle muuttaneet:
        Halonen Toini ja Lauri
        Kinnunen Heli ja Halonen Juha
        Korpinen Katri ja Petri perh.
        Manninen Raija ja Erkki
        Rasila Riitta ja Jorma perh.
        Sarviranta Hilkka ja Kohijoki Hannu
        Törölä Marjatta ja Juhani

    Vuoden aikana kylälle syntyneet pienokaiset:
        Kahelin Marika ja Jussi poikavauva
        Kinnunen Heli ja Halonen Juha tyttövauva
        Saha Maarit ja Taito poikavauva
        Suomela Riitta ja Matias tyttövauva


[ Takaisin ylös ]
 


« Takaisin