KYLÄKIRJA

”LAMPAHOLAISET, Pölökkytaepaleelta Röytiönrannalle”
–kyläkirjaa 30 eurolla/kpl

Kyläkirjan toimittanut Jorma Tulkku kirjoitti esipuheessaan lukijalle:
”Lampaholaiset, Pölökkytaepaleelta Röytiönrannalle” perustuu Pyhäjärven kansalaisopiston Lamminahon kylähistorian piirin vuosina 1998-2000 keräämään, seulomaan ja kirjoittamaan aineistoon, jonka olen toimittanut kirjaksi.
Olen valinnut kuvat ja suunnitellut kirjan ulkoasun yhdessä piiriläisten kanssa. Kirjamme perustuu lamminaholaisten yhteiseen muistivarastoon ja sisältää uusia
ja menneinä vuosikymmeninä julkaistuja haastatteluja, muistelmia ja tutkielmia. Kirjan otsikko sisältää lamminaholaisten hyvin tunteman lausahduksen ”Lampaholaiset!” ja määrittelee tarkasteltavan alueen Pölökkytaepaleen kruununtorpasta eli Rehulasta Emolahden Röytiönrannalle.”

 


Kannen kartan mukaan voi löytää lamminaholaisten parhaat lakkapaikat

Kyläkirjassa, joka ilmestyi syksyllä 2000, on 352 sivua ja lähes 200 valokuvaa. Sisällysluettelo on oheisena. Kirjan ensipainos 500 kpl myytiin muutamassa kuukaudessa. Suuren kysynnän vuoksi kirjasta otettiin 350 kpl lisäpainos, jota on vielä rajoitettu määrä jäljellä. Kirjan myyntihinta on 30 euroa/kpl. Lisäksi muualle toimitettuna postiennakkoon lisätään postituskulut.

Hanki nyt kyläkirjamme ensi tilassa, niin varmistat kirjan saamisen.
Uutta painosta ei enää voida ottaa, koska kirjapaino on hävittänyt aineiston. Lisäpainoksen loputtua kirjaa ei enää saa mistään. Monella kirjamme on jo hankittuna, mutta pitäisikö kirja hankkia myös lapsillenne, jotka ymmärtänevät kyläkirjan arvon vasta vuosien ja vuosikymmenten päästä.
Kyläkirja on myös erittäin hyvä lahjaidea.

Kyläkirjaa myydään Pyhäsalmen kirjakulmassa. Kyläkirjan tilauksia ottaa vastaan Pyhäsalmen kirjakulma 08-782106 tai pyhasalmen.kirjakulma@kotinet.com

Aili Plattonen aili.plattonen@luukku.com

Raakel Löytynoja 040-7806980 ja kaikki kyläyhdistyksen johtokunnan jäsenet.


» Katso kyläkirjan sisällysluettelo tästä